voi

Hahah,fyfan alltså! Jag brukar få blåmärken,men det här är ju extremt! Inte klokt hur jävla blått det är.Jag säger bara jäkla stentrappa på Indigo!

Nyårsafton och ännu ett år till ända

Heelt otroligt.Återigen en Nyårsafton är här,och ett helt nytt år att göra något av. Brukar ju alltid tänka över året som vart när denna dagen kommit,och jag reflekterade bara fort och har inte tänkt så mycket på allt.Tills en vän sa något om att det vart ett känslosamt/jobbigt år. Då insåg jag vilket händelserikt,prövande och lärande år mitt 2009 vart.

Ett förhållande tog slut,på ett sådant vis som jag aldrig ens trott att någon kunde göra,att man kunde bete sig så.Vilket efteråt fick mej att inse och lära saker om både förhållanden och människor.
Det var en turbulent vår då jag hade någon sorts ilska i mej,som kom ut över mina vänner som inte behövde det.
Tog min andra examen(:
For på en två veckors resa där det smällde till och jag insåg att jag hade problem med mej själv. Så tiden efter det var ett enda virrvarr av förvirring och frågor om vem är jag,vad står jag för osv.Och jag förstod inte hur jag skulle kunna klara mej igenom det,hitta det jag sökte och inte känna den känslan som var.
Läste en bok som hjälpte massor,och allting rullade på och det bara övergick till härliga dagar.Vilket inte betydde att jag var klar med mina funderingar,men den förbannade uppgivna känslan var borta.
Jag fick omges med en massa härliga människor,vara på skitroliga fester,leva sommardagarna och nätterna som man ska.Och det som gjorde allt det så bra,var alla ni runtomkring mej.Ni som ville "umgås" med mej,ni som var där!
Sedan flytten hit till Norge.Så förbannat mycket jag lärt mej.När man kommer till ett land man aldrig vart i,preciss allt nytt,ingen aning om någonting.Då växer man när man helt enkelt bara måste fixa det.Söka jobb när man aldrig iprincip gjort det,vara ny på stället.Visa fram fötterna och vara sitt bästa.Att sen få träffa så mycket människor och prata med dom,man lär sig fast man står på ett ställe.Man inser så förbannat mycket.Samtidigt som jag har haft känslor jag aldrig haft förut,det har vart en bergochdalbana och den fortsätter.Vilket jag inte ser som något dåligt när det oftast kommer något bra ur det.Man inser ännu mera saker.
Jag har detta år också lärt känna några nya människor,vilket gör mej så glad att man kan göra.Är och behöver inte vara nära vänner,men endå vänner(: Betyder en jävla massa för mej och mitt liv.För som jag sa,det är ni som gjort min sommar och också detta år.Utan er finns det inget,Tack för 2009!

tjugofemtedecember

Har inte speciellt mycket att säga om denna kväll,så tänker inte.Det vara kaotiskt och jag snackade så mycket skitsnack,så ta inte åt er alla.Jag gav ett löfte till mej själv efteråt,att nu är det dags att börja försöka lära sig dricka måttligt! verkligen

Torsdagen den tjugofjärde,bilder

ett-julaftons fiin
två-tv och se på Julfreden utlysas(:
tre-julmaten uppdukad!
fyra-granen mamma pyntat,och jag gjorde en hemmagjord stjärna(när man flyttat och inte hittar alla grejer,då måste man bara)
fem-tillbords,så mysigt och trevligt!
sex-mommi och moffa som tydligen ville "bråka" lite och jag fick dessa tomtesockorna,haha.Men sköna är dom!
sju-hade en mjukjul,pyjamaser och sådant varmt gosigt jag behövde,spikmatta,andra och trejde O.C boxarna(loove) och endel pengar,som jag nu köpt en ny partykamera för:D och ska köpa nya saxar(: finfina julklappar alltså!
kärlek till dagen

eyes


my body is back in Oslo

Tom på ord.Eller snarare slut på orken och lusten till att berätta allt för er som snurrar i mitt huvud.En jäkla massa tankar,funderingar och allmänna saker.Det har tusan varit ett par prövande dagar.Och just nu så tom på känslor när jag mest bara skulle velat vara i mitt eget rum i mammas hus.Det är iof inte såå illa som det kanske låter just nu.Men det känns liksom sådär,jaha,här sitter jag igen. Men måste bara komma in i lunket återigen,och se framemot det som händer här.

Godnatt

mina känslor spelar spratt

Alltså.
Det går inte att beskriva hur besviken,ledsen,ensam jag kände mej i tisdags kväll när Norweigan var så försenat att jag missade Air åland hem.Tårarna sprutade på Arlanda.
Och det går inte att beskriva hur underbart och overkligt det var när jag väl fick stiga iland på Åland på onsdag dag,trött så helvete efter en orolig natt på hotellet jag masade in mej på i Stockholm med rödsprängda ögon.(första gången jag sov på hotell själv också).
Och vint att det var julafton dagen efter och att fira den på Åland efter sisådär 6 år i Åbo,och i nya huset som vi inte bott en vinter i ännu.
Och helt obeskrivligt störda känslor för att vara tillbaks på ön.I sitt riktiga hem,med mamma,efter fyra månader borta.En massa tankar och funderingar som dykt upp.Och en sån hemsk känsla att måsta fara tillbaks redan.Utan att ha fått en tillräckligt dos av mina vänner och allt annat här.
Jag vill inte fara tillbaks till Oslo just nu,vill inte.

kaotiskt

Jaa-aa,det blev ju bara kaos när jag kom till ön.Har mått så jävla pissigt idag så det inte är klokt.Så som det går när man inte lär sig att dricka rätt mängd,och blir crazy och inte kan bete sig.Och fyfan vad jag gråtit dom senaste dagarna! svinkul att bli av med sin dyra vinterjacka plus en "innejacka".Jäkla idioter,har någon tagit fel så återlämna den genast till Indigo! (svart vinter jacka everest med fickor där det är vantar och reflex,och ludd längs luvan)

nu fan måste jag få lite sömn

Juldagen!

Ja ikväll kör vi party partyy! byta lugnet mot dans! Är lite lite smått orolig för vad som kommer hända ikväll,mötet med alla människor här på ön,som jag inte träffat på läänge.Nåväl nu startar vi upp med denna låt,uppvärmning hörrni!


Julafton

GOD JUL mina kära vänner!

tonight is the night

Aahaa,ska gå över med mina grejer till Linda,som ska skjutsa mej till flygplatsen imorgon!! 4 timmars fullt jobb och sen tar jag mej hemåt!:D Greeat.Idag var annars en tung dag på jobb,men nu sitter jag här iaf:D
Ha det bra så ses vi snart mina vänner<3

Dance your ass off

Åh jestas.Fyfan vad sliten jag vart idag! Bakis,trött så helskota efter bara någon timmes sömn,pekfingret som har känts stukat eller liknande och blåmärken.Det smäller till ordentligt dagen efter när man inte är "van" att dricka.Men jag hade jätte kul igår! Stine och jag kom hit till mej och käka pizza,fixade oss,drack starkvinsglögg och hade det allmänt trevligt! Vi ringde mamma på skype också så hon skulle få hälsa på Stine,haha och herregud vad kul det blev,haha.När stine prata på och mamma fattade typ,inget! Sen drog vi ut på byn och så fick jag träffa hennes syster.Bra sådär inför nyår att ha ett till "känt" ansikte iaf(: Det var en intressant kväll:D

Packat väskan i princip klar har jag endå sett till att orkat göra,och det blev mest en massa tomt utrymme för saker som ska tas med från Åland! Perfekt att jag har typ halva garderoben full med kläder hemma.Nu är allt från igår uppätet liksom det mesta vettiga här i skåpena. Och nääej,nu tar tröttheten tag i mina ögon igen,Natti.
Stine och hennes bästa vän Daniel,en riktigt kul kille!

Kobra

Kika in och se på dethär om ni har tråkigt.Intressant program med rätt intressanta ämnen!

Ved

Det är iinte okej när man måste sova med sockor,mjukisbyxor,nattskjorta och en collegetröja.Då är något tokigt.Det kändes som om dörren stod på vid gavel när jag kom ner i hallen imorse.Fyfan alltså,gammalt hus och tydligen fortsätter det så här i vinter! Kunde gått ha legat i soffan hela dagen.
Iaf så var det andra ungen som somnade under klippningen idag,helt otroligt att dom kan vara så avslappnade:P
Nu knaprar jag godis och väntar på imorgon efter klockan sex!
4 ynka dagar kvar!

det biter i ansiktet

Fyfan,är mitt spontana ord för dessa senaste timmarna.Slutade 8 med hade ett litet "möte" med chefen,som förresten gav oss julklappar,uurfina saker,berättar mera sen eftersom vi egentligen inte fick öppna dom,nu har ju jag andra regler eftersom jag ska hem,men att öppna dom redan ikväll var nog inte meningen:P hoho.Iaf så var det ett positivt möte men så var jag klar först vid nio ooch så självklart krånglar t-banan just den tiden man mest vill hem,och när det är svinigt jävla kallt ute,sådär så jag inte alls vet vad jag ska ta på mej för att alls hålla mej varm imorgon kväll! minus 13 visade sig vara när jag väl kommit till dörren efter att sett ut som en eskimå i ett försök till att hålla värme medans det också blåste och jag försökte gå så fort jag bara kan,på snöiga vägar där man bara känner att man glider med fötterna.
Ja gissa om jag nu vart glad när jag kom hem,matt och slut dock.Jäkla tur att jag har sovmorgon imorrn!
(oroa ju upp mamma när jag inte kom in på skype " i tid",men jag har gjort samma sak)
GODNATT

11.40

Minus elva grader är ju inte klookt! uschamej.Vart sista gången på gymmet för detta år.Man märker verkligen dom postiva effekterna av att träna.Jag mår bättre och känner mej inte som en degklump längre!
Nu måste jag ta och fixa ihop lite lunch/middag innan jag far iväg.
Ha en jätte fin torsdag!
5 dagar kvaar!

den 25 i tolfte

ÅH denna vill jag see.En till film som tar en in i fantasins värld! Och denna gång med Jude Law,Colin Farrell,Johnny Depp oooch Heath Ledger tillsammans! Kan ju inte bli mera än amazing.Till på köpet Heaths alldeles sista film...


ryskt

Herregud vad jag känner mej duktigt nuu,som lagat köttfärs och ris piroger! Och goda blev dom! ganska lätt egentligen förutom att det råddades med röran lite överallt.
Hade ju endel smördeg kvar i frysen från allt jultårtsbak så det var bäst att göra något av det!
Annars såhär så borde det vara en stor skylt på bänken i frisörsalongerna att om man kommer försent till sin bokade tid så måste man betala för sig! jäkligt irriterande att det är okej att komma försent till oss utan att det gör något.Kommer du fel till läkaren måste man ju betala,och det är ju av liknande grej detta.(kändes endå jäkla jobbigt att säga till min ena kund iaf:S)
Pusss
6 dagar!

santa claus is coming to tooowwn

Nästa vecka är det Julafton,och är det någon som riktigt fattat det än? eller är det bara jag som fattar noll och tycker det är helt sjuukt?
Herregud alltså,vart tar tiden vägen egentligen.Att man alltid förstår det såhär i efterhand.När man borde tänka på det lite hela tiden.
En ynka vecka kvaar nu också:D Eller bara sex dagar när jag lagt mej i mina nytvättade myr lakan!
Och imorgon far jenny,vilket kommer kännas rätt tomt.Hon kommer ju inte hit förräns i januari någongång:O Nåväl,vi ska väll klara oss här endå:P
(saknar faktiskt att jag inte får fira julen i Åbo som vanligt detta år,men det kan ju inte alltid vara på samma vis,vilket jag nog måste börja inse att inte kommer gå heller.)

delicious red

Just nu vill jag ha ett stort granatäpple,fan vad gott det ser uut, och som små pärlor.Jag lästes om granatäppelolja,det är super för hyn det!

midnattsblå

Det vart en stressad Casandra som sprang runt på stan,bara för att jag skulle hinna hem och fixa mat i vettig tid och för att klockan bara rusade iväg av bara farten,igen. Fick med mej något iaf.Och hann gå raskt genom julmarknaden nere vid vattnet,urmysigt var det med massa ljus i träden, bla.våfflor och glögg sålde dom och julmusik ljöd ur högtalarna!
Så sen köpte jag julöl till helgen,soom jag längtar till!
Och nu är det bara 8 dagar kvar! :D

frosty

Ledig ledig ledig daaag!

baka baka pepparkaka

Och såhär kan det se ut. Där har ni turturduvorna iaf!


Lucia!

Vilken fin Lucia kväll det varit med frost på taken och lyktan som spridit sitt lilla ljus.Här har vi haft julstök! Bakat pepparkakor(jennys och min lilla tradition ju!),ätit lussebulle, druckit glögg och sett Ensam Hemma 2! Helt enkelt myspys.Lägg till tomtegröt till middag och allmänt chill hela dagen också(vart och tränat en stund däremellan,sådär när man skulle sätta i sig så mycket gott) Gjort slut på Oc boxen och hoppas innerligt att jag får säsong två i julklapp! Prövade kläder inför juldagen(jaa man måste planera klart tills dess när man ska packa med sig saker och flyga härifrån),vilket kändes mest bara katastrof och har bara imorgon till att fixa klart allt jag behöver med mej hem.Vilka i lands problem jag har.Verkligen

och har man inga formar så gör man egna,och får en massa goda skratt på köpet.Fyfan vad fula dom blev! haha
9 dagar kvaar

Remember

Oslo är en väldigt fin "julstad",då dom pyntat så vackert,och man märker tjusningen med det när kvällen lagt sig över gatorna och det inte är ett lika kaos med folk som på dagen.Fyfan man får ju huvudvärk av allt efter någon timmes promenad i butikerna,där det mest stockar sig och man inte kommer någon vart! Kom fram till att jag definitivt inte skulle kunna bo i New York! Iaf så tog vi hela vår familj här och drog in till stan.Och jag hittade lite smått och gott innan jag ledsnade på alla människor och ögonlocken blev tunga.Så sen fixade vi till lite mat och Jenny bjöd på lite vin till det,feeint! Tog mej en öl av bara farten och sen for vi in igen för att se Paranormal Activity,som var,en annorlunda film.Inte alltför dålig iaf då den fick mej skrämd och börja googla lite på det:P Fy jävlars för T-banestationer iaf,äckliga gångar underground som det luktar piss i och vette tusan vem man kan möta på! Jag går då inte själv ner till vissa av dom där! huh

nu måste jag ju googla på exorcist och paranormala händelser litegrann,fast jag inte vill veta
10 dagar kvaaar!

det var ju sjäälvklart!

Återigen,jag smälter väl.Lyckost hans flickvän typ!(märkte ju killen redan när han steg in på auditionen)
Herregud om någon fin kille skulle sjunga för mej,mitt hjärta skulle rusa och jag skulle inte veta vart jag ska ta vägen!

you want it like this?

En brud var innom och färgade håret,som såg ut typ sådär på toppen.Det häftiga med frisyren är att man kan ha det i mittbena och det knappt syns den rakade sidan! Vilket ju gör det rätt ombytligt på sitt vis(vi märkte inte att det såg ut sådär innan man började borsta i det)
För övrigt så påminner bilden mej om att jag vill få till en fin midja,och att jag hatar plastiga bubbeljackor.

I´m going to ...

Sån tusans bra idé.(vouge)
Jobbet som fotograf kan ju faktiskt vara rätt kreativt det också!

Fredagfredagfreedag

Fyfan vad sköönt! Äntligen ledig och helg:D Hade en helt koko förmiddag på jobbet med alla förvirrade människor! hoho.Borde fått lite lön nu också så jag har råd med shopping imorgon,fixa det sista som jag behöver inför julen och så(: Annars har jag skrattat idag,åt Stine,som vanligt.
Nu tar jag det bara chill som tusan och ska springa till frysen och plocka fram pepparkaksdegen!(det sista som nu är kvar av den)

11 dagar kvar!

själsfränder?

Fick veta häromdagen att det finns ett kvinnofängelse här i området jag bor! Ser det från t-bane stationen.Gissa om jag blev lite hispig.Det känns,huj.Men jenny tyckte ju att kvinnorna kan ju inte vara farliga:P Nejmen,dom är nog trygga och fina där ,och det är ju faktiskt en hårt trafikerad två filig väg emellan! haha (jagvetjagvet)

Nu börjar jag känna en förskylning i kroppen,sådär efter att mamma och jag just pratat om att det är så otroligt att jag hållt mej frisk så mycket denna höst! Sååklart. Ingen tid och lust för det iaf. Nu är det bara 6 och en halv timmes jobb kvar på mitt långa jobbmaraton,så får jag äntligen lite ledigt med lugn och mys sen!
Natti natt
12 dagar kvaar

Ni behöver en hatthylla

Vi hade lite lite och göra där ett tag på jobbet idag,så jag rullade Stines hår,och hon satt och gnällde och gnydde för att det gjorde ont.Hårömma fjun liksom.Och Christina som älskar att fixa ögonbryn,var på mina små ljusa och ville färga dom(inte så konstigt så obefintliga dom är),vilket blev väldigt bra! Om jag inte skulle vara så lat som jag är med såntdär så skulle jag försöka hålla dom såhär fina(över nyår iaf ska jag väll kunna)
Sådär annars förstår jag inte riktigt vart tiden tar vägen och man hörs så lite till alla nära och kära.Varför är vi så lata på det.Det behövs en sån himla liten ansträngning och endå så glömmer vi bara bort.Tills man inser hur långt gått det är. Mitt löfte för det nya året där alla är på olika håll igen så får tusan bli att jag ska ta mej i kragen och höra av mej mycket oftare än nu!
Puss på er
(förresten,det ni säkert inte missat,men Barack Obama är i Oslo i morgon! Det är rätt häftigt alltså.Får dock hoppas att inga skjutningar eller liknande äger rum!)
13 dagar kvar(jag hoppade visst till det "helt" rätta antalet av bara farten,längtar ganska mycket dit liksom)

tjatterflickor

Godkväll på er,har tränat, ätit överblivna kycklingvingar från Stine,druckit kakao(som vi upptäckte att innehåller en maassa socker),blekt utväxten på ett mega tjockt svart hår, haft handen på min chefs stoora mage och känt bebisen sparka,duschat,pratat med mamma(som vanligt,dagligen).Och nuu blir det andra avenyn.Bara två veckor kvar nuu tills jag är hemma:D längtat som fan idag efter julen och firandet med familjen!

14 dagar



Polkadot

Victorias´s secret,they are hot hot hot



16 dagar kvaar

slask

Första gången jag jobbat en söndag,och förhoppningsvis så slipper jag det på läänge.Vem tusan kom på söndagsöppet på ett sådant senter? Det var iinte kul alltså.Men dagens sötaste var flickan på cirkus fyra år som somnade när jag klippte henne! Var jäkla svårt när huvudet for åt alla håll,men huur sött är det inte att man somnar?
Måste tänka positiv om denna dag endå,att jag tjänat lite pengar! Snart löningsdags juu
Hoppas ni har haft en fin söndag iallafall! (:


17 dagar!

dom några få lediga lördagstimmarna spenderars vääl

haha jaa,jag tar det här med att ta vara på fritiden väldigt väl,som ni ser.Väldigt lite att göra och då underhåller jag mej med sådana saker som detta(jag bara äälskar det gamla,håller ni inte med om att mycket var bättre förr?)








lady sings blues

Ja håhåjaja vad glad jag var när klockan blev arton noll noll,tills jag missade t-banan och fick stå och vänta i en kvart på nästa.Och tröttheten kom över mej när jag väl satte mej ner här hemma.Är ju inne på min 11 dagar jobb sträcka,vilket ju känns som om man aldrig ser slutet,för det är en antal dagar kvar ännu.Nåväl,mitt liv är ju mest där.Annars sådär så har jag skitit hår,massa pepparkaksdeg som ligger och jäser i magen och en lätt träningsvärk.

Mamma berättade förresten nyss att hon nog skulle gå och bädda min säng nu,eftersom jag snart kommer hem.Vilket hon nu sagt i typ en månads tid att hon ska göra.Jo just det mamma,du har ju bara 18 dagar på dej!
Puss och kram

jäkla typiskt

aah,det är väl inte så svårt att gissa vem jag tycker ska vinna,fin kille,fin frisyr, och smälter flickors hjärtan va
Sovgott alla söta

Det är fredag

Todays

19 dagar kvaar

haha eeh

haha vad tuusan,att det skrivs om detta i Aftonbladet! ja herregud,lilla Åland!

när stjärnan lyser

hahah,åh jäklars,han dialekt! (ja och hela låten fördendelen)


Nu har jag köpte pepparkaksdeg till mej själv att mumsa på i helgen.Dock har jag ju redan smygsmakat på den,kunde ju inte hålla mej,och fyfaan vad gott det är! :D
20 dagar kvar!

burr

Minus 10 visade termometern vid kvart i nio imorse då jag gick för att träna!! Jag är fan inte gjord för dethär.Vinterjackan har alltså åkt på för säsongen,vilket ju var varmt och gosigt,men känslan av michelingubbe är alltid där!
(vad tuusan har hänt med julkalendrarna dom senaste åren förresten?!)

21 dagar kvaar

live just in the moment


Nuu vettni är det bara 24 dagar kvar till julafton(vilket alla förmodligen vet) men här ska vi nu börja räkna ner dom 22 dagarna det är tills jag får ta i Åländsk mark igen,längtar som faan! Det går fort när man tänker på det men det är dags att ta vara på varje dag i december detta år.Jobbar förresten 11 dagar i sträck(!!) så heelt plötsligt blir det bara elva ynka dagar tills hemfärd!
Annars sådär så blev jag väldigt förundrad över varför man som barn så mycket gillar att hoppa på isen som blivit i vattenpölar.Ett gäng dagisbarn gick förbi idag och när alla ser isen vänder dom om och springer dit och börjar hoppa hejvilt,lustigt alltså:)
Och nu kom jag på att om man ska vara riktigt riktigt så är det ju bara 21 dagar kvar.men nu är jag ju inte riktigt riktig så att...det struntar vi i.

RSS 2.0