M-MM

Åt min livs första macaroon idag! Och det var precis så underbart gott som jag läst att det skulle vara! Hittade flera olika smaker på ett cafe bakom skolan,och det ska smaskas flera i helgen när mamma kommer hit:D yuummi





fokus

Idag har vi haft lite hår lektion,lärde mej en ny fläta iallafall,en kedjefläta! Snygg var den.Annars har dagen mest spenderats med näsan i boken i ett försök att pränta in all teori om makeup,för imorgon är det dags för det första stora provet, typ fyra timmars teori prov.Låter inte såå lockande kanske,men fixa det ska jag! får skriva så pennan glöder bara

she


surr

Frustration och ångest är känslor som uppkommit idag.När det inte går som man vill och det är typ en vecka kvar.Då säger man bara gaah.Skulle kunna gå två veckor till ju,det är ju så mycket värt att kunna vara runt såna duktiga människor som man kan rådfråga och få hjälp av! nåå,ny dag imorgon

lambi sprider kärlek

sweet

jag var söt

Idag hade vi 60-tals lektion,alltså en Twiggy sminkning.Svårt med linjerna här också,men det var kul endå.Och snyggt är det faktiskt!Dock fick jag ju lite blickar när jag gick hem i min utan några lösfransar eller mascara till,inte den vanligaste makeupen man ser någon i så,hoho!
och så blir man att le åt Lisa ja!

all


morning glory

Tror det här var en av dom finaste morgnarna.Lördag klockan sju på ett lugnt och stilla Kungsholmen.Solen håller på att gå upp,några få människor skyndar snabbt för att hålla morgon kylan borta,inga bilar och det enda man hör är trafikljusen som gör ljud för att berätta om fotgängare får gå över vägen eller ej.helt jävla underbart,jag njöt och sög in varenda en minut






Mars 28

Idag var det Dragqueen makeup på schemat! Haha,och det var nog det svåraste och roligaste vi gjort!(mest kul bara för att det var så svårt att det blev så fult).men guud så fina dom blev tillsist! Min klasskompis var en ängel och delade med sig av sin man,så vi stod och sminkade varsin ansiktshalva och försökte få det någorlunda symmetriskt(yeah right).En riktigt stor eloge till killarna iallafall som har så mycket självförtroende att dom kunde ställa upp och se det som en kul grej! För det var precis det det var!(jäkla kul dock att modellen vår hade glitter i hela skägget när han gick på jobb!) jag fick också sitta modell för min lärare,men sen kan jag säga,ville man inte se sig i spegeln och jämföra hennes makeup med det vi lyckades få till.(men den där munnen är så jäkla ful alltså!)

we made it

Jag kan väl förresten skylla det på sommartids övergången.Men tänka er,vi klara ännu en mörk tid här i Norden! Nu kan vi bara ta och njuuta av dom ljusa tiderna

luften for väl ur mej

Int vet jag riktigt vad som hänt med mej idag,men trött och borta är jag.Har sömnigt gått en vända i centrumet och fått lite köpt,men annars är det inte många knop och skolarbetet får helt ta och vara.Tar nya tag imorgon och gör dom sista två veckorna.Nu lyssnar jag på musik och ser på film och befinner mej i en annan värld.
Hoppas ni har en fin söndag iallafall!

för världen

Då gör jag snart Earth Hour då!(alltså släcker den enda lampan och drar ur elkontakten till datorn) Skär upp lite ost och lägger på en film då

Slutfotografering!

Jag gjorde alltså en kvälls makeup och en trend makeup.Och man lär sig jätte mycket av att göra en sån här sak,då det inte är särskilt lätt att veta hur det blir när man tar bild på det! Hur ljusena fungerar,hur mycket smink dom äter upp osv osv.(likadant med sin egna kamera ju,ser lite annat ut än i verkligheten)
Och sen när man ska göra det så svårt för sig! Haha.Men varför göra det enkelt? Är ju rätt så tråkigt det! Min trend idé var inspirerad av fräknar typ,och det gjorde att jag inte hade så mycket kontroll på vart tusan dom prickarna ville lägga sig när vi sprättade på.Alltså fick man ta det för vad det blev.Det är bara att göra det bästa av situationerna man sätter sig i! :D

Mars 26

Vette tusan när jag har stigit upp halv sex senast,konstigt nog var jag pigg,men stressad och det fortsatte ju dagen igenom.Men fixade slutfotot och det riktigt bra! Man kan inte påstå att man är annat än nöjd! för annat får man inte vara när man gjort sitt första foto"jobb" med planering och utförande själv.Förstår dock inte hur klockan kan gå så jäkla fort(man har aldrig tråkigt kanske?).Allt måste fort arbetas igenom men kul hade jag påvägen! Jessica var såå duktig och det var himla trevligt att ha henne som modell! :) Vi har haft party musik på hela dagen,skrattat när man märker hur jäkla borta man är när man är fokuserad och så har jag sprättat ner hela toaletten med svart färg.
Var alltså en lyckad dag endå! Är för jäkla slut just nu och spännings huvudvärken tog tag i mej också,men det var det värt det! Och jag är alltså värd att gotta mej och bara slappa nu:D

true

måste ju bara säga,Bob Geldof på Skavlan,han har så rätt,utan kärlek är livet meningslöst

det snurrar i min skalle

Har förberett mej nu hela kvällen inför den "stora dagen" imorgon,lördagen då det nu är dags för våra slutfoton! Kommer vara så jäkla stressigt och mycket folk i lokalen och en jäkla massa att tänka på.Meen,när jag nu satt mej i den här situationen så ska jag fixa det också! Det ska ju såklart bli väldigt kul också! Det gäller bara att fokusera och köra! Nu lugnar jag nerverna och förbereder jag mej mentalt med ett glas rött(vad kan vara bättre än det?!) innan det är tidig sängdags,då vi börjar sminka redan 08.00! Håll tummarna för mej:D

things

Tog mej en liten shopping tur idag också för att handla på mej lite nödvändigheter.Lite sådant där som kan vara bra att ha i sin väska.Men magen fick också någonting på vägen,den där sommar edition av daimglassen med päron.och yummi! Den påminde mej om bollglass i solen hemma! (trots det är det jäkla vemodigt att skolan är slut om endast två veckor! wää)

Blod!

Nää men,idag hade vi lektion i specialeffekter! tusan vad roligt,och fy så mycket man kan göra! Lite pillande med vaxer och latex och dylikt,men riktigt verklighetstroget går det att få(bara man har gjort det ett antal gånger).Jag blev ganska så ordentligt slagen iallafall!

ja-a


24

Jaha,idag gjorde vi en till fantasi.Och jag var inspirerad av en uggla,men insåg att jag inte ska göra linjer på frihand överhuvudtaget.Det blev inge lyckat alltså,så det blev ingen bild heller.Sen for vi hela klassen till Goldwell på praktik,dom skulle ha en hårvisning och vi skulle sminka.Var lite oorganiserat men jag sminkade två killar och plockande han enas ögonbryn(eh).Heelt ok.Hur skönt är det förresten inte att det börjar vara ljust in på kvällen nuudå?! lovely säger jag,och också godnatt,för nu är jag stört trött(det psykiska är det tyngsta)

like

inside





waouw

Shit vilka hus det finns här i området alltså! Vissa har nog pengar i plånboken,eller kanske det är banken som har.För mej är det ju iallafall paradis,att få gå på promenad och se på alla dessa hus!

tanke verksamhet

Dagens fantasi var inspirerad av en ekorre.Och jag blev faktiskt nöjd med den!

skin food

Köpt dessa produkter till mitt skafferi för att se om det är något att ha.Om inte så har jag iallafall hjälpt orangutangerna lite!

Mars 22

Är lite borta då jag surfar på ett nät som kastar ut mej var femte minut! Gah.det mest konstiga är väl att den i princip endast hatar skype.Nåå iallafall,så är det fantasi vecka i skolan.Igår hade vi en 20- tals inspirerad och den gjorde mej bara irriterad,så resten av dessa dagarna var inte särskilt lockande.Men idag var rätt kul,och jag säger då det,vad gör man inte för konsten?!
men försökte skona mej själv lite och inte dra allt upp i hårfästet och inte trycka på med alltför mycket svart(som det borde varit).Tycker lite synd om min hy alltså! Och röd i öronen kommer jag nog vara veckan ut.Idén var iallafall att man fått en örfil och blodet stiger och man har tårats lite i ögonen! Vi gör våra egna ideér på oss själva,så jag får skylla mej själv,hoho!

Only me


blueberry

Övat på och gjort mina läxor,den ena skulle vara en trendsminkning,ja därför ser det lite koko ut.Och så analyserar man allt i minsta detalj,vilket jag tycker ni kan skippa!

småfel

Äeh,man blir ju tokig på att saker inte bara kan fungera smidigt.Små saker visserligen,men det irriterar en.Skulle reklamera ett par skor,men får tydligen försöka få dom till åbo när jag kan.hoho.Råkade ju då också titta förbi några andra affärer när jag nu tagit mej till gallerian.Men måste nog säga att jag är nöjd med allt jag fått köpt hittills i klädväg,tänka sig! (man måste ju passa på nu när man väl bor här,sen sitter man ju på ön)

sunday morning

Fick nåt fnatt och tyckte jag skulle ha en riktig söndags frukost,så ställde mej och lagade plättar.Men det visade sig visst att jag inte är särskilt bra på det.Helt enkelt en sak jag måste öva på då! tsst.Sista plätten fick jag till iallafall,och så lite hallon och grädde på,yuummi!

like saturdays

Det här har jag förresten gjort på dagen,ätit och shoppat.Vad annars liksom!

:)

Kom nyss hem från en suuper trevlig kväll hos Jessica! Har sminkat sen halv fem till nio,men det har varit himla kul! Övat smink och hår till den andra makeupen till slutfotot och fått sminkat en till tjej.Så vi har druckit vin,tjattrat på om allt möjligt och blivit bjuda på god mat! Väldans fint(:
Så nu känns det som sakerna börjar falla på plats till lördagens fotografering också.
Och nu när jag väl satt mej ner känner jag tröttheten ta tag i mej,ska äta lite choko och sen blir det nog sängen.
Godnatt på er!

memories

åååh,blev och tänka på en av dom lyckliga stunderna i somras.Så jävla fint minne,sån liten grej men en sådan stor sak i efterhand(att jag blir så sentimental såhär om helgkvällarna,kanske inte så konstigt med tanke på att man sitter här själv och har druckit ett glas,kanskee därför)
Fan vad jag nog saknar min ö och allt vad den hör till.

ibland jo

haha,finnar på Skavlan! Jäkla härligt faktiskt.Ibland gillar jag och är stolt över att vara finsk(inte för att jag vet om det här var ett så bra exempel men)
vi är ju fan för koko liksom:D

pyssel

ja,jag får ursäkta lite hur det ser ut här på sidan.Men det går lite så när jag inte har koll på hur man ska få det helt okej! så tell me(om det är så att ni stör er så)!

artonde i tredje

Det blev en riktigt ordentlig fredag! Efter min fina start så lyssnade vi på Skatteverket i två timmar i skolan,sen drog klassen till Vapiano och mumsade pasta,och hade opassande samtalsämnen vid bordet!Så tog jag mej ut till Södermalm och besökte Smink och perukmakarn som har en massa bra saker för hår och smink.(behövs en vända till och shoppa upp sig lite innan jag flyttar alltså!).Sen i en provhytt på H&M upptäckte jag en bula på låret,blev paranoid och drog på mej kläderna igen.haha.Men värst av allt var väl att jag på någo vänster råkade hamna inne på Systembolaget(skyller det på bulan)haha ja herregud,jag sitter alltså med en glas vin i handen denna helg också(det är ju gott förfan!) hoho.Nåväl,ni hör vilken trevlig fredag det vart!

unnar mej det

Fredagslyx att få börja morgonen med en lugn stund på ett café med skön musik,god caffe latte och tidning.
Jag gillar!



behöver sömnen

åh så fint,får sova en halvtimme längre imorgon.Det är faktiskt inte okej att stiga upp kvart över sex annars.

Mars 17

Min lärare tyckte min idé till slutfotograferingen var bra,så nu gäller det bara att få det gjort bra tillsist! Idag hade vi delprov i trendsminkning för kvinna efter en egen idé.Och typsikt nog glömde jag ta bild på det,men var inte helt nöjd endå.Att göra raka linjer krävs att man är duktigt stadig på handen,och det är tydligen inte jag! Nå sen gjorde jag en till sminkning på min modell,varit en trevlig dag faktiskt(: Kommit till det här lugnet i mej igen,efter det "hysteriska" som jag lätt får över mej när jag vill så mycket och vill förstå allt,och blir frustrerad när det inte går som det ska.Men sen någonstans ändrar det till en mer rycka-på-axlarna attityd.På gott och ont,för jag blir lite rädd för mej själv sen istället,att jag går över till för nonchalant. Men det har dom intygat att det inte gjort.pjuh

photo idea

Tog mej för första gången till Odenplan idag för att testa ena sminkningen till slutfotograferingen(som närmar sig alldeles för fort)!Himla trevlig eftermiddag,och väldigt viktigt att jag fått testa idén! För det är ju inte bara en fråga som dyker upp när man gör sånt här.Mycket planering och tänk helt enkelt.
Men jag är en bit påväg

fint tänkt

Lite smått chockerande så kom det idag ett brev till mej i skolan. Men glad blev jag när jag öppnande det! Det var min äldre modell som jag hade förra veckan som hade skickat mej ett "tack" i form av ett presentkort till Åhlens.Huur gulligt liksom! Det är ju jag som borde tacka henne för att hon ställde upp.Så fint med snälla människor som förgyller ens dag:) Men det kommer till väl användning då jag behöver lite lösögonfransar och mascara till sminkväskan!

Mars 16

Idag skulle vi ha trendsminkning på man.Men eftersom det var väldigt svårt att på tag på killar,så fick vi sminka varandra.Min klasskompis uppskattade det inte sådär överdrivet mycket att få en rosa mustasch! haha,jag tyckte det var kul iallafall:D
Och konstigt nog tycker jag att jag blev fin när man skuggade fram mer manliga kindben(ska jag måsta bli orolig?) höh

femtonde

Idag hade vi övning för modevisning.Så vi skulle kopiera valfri bild,och jag valde en från förra årets Dior Spring.Och märker att jag borde haft den här bilden istället för den lilla jag hade att se på från en tidning! Men jag tycker jag fick helheten iallafall,fastän det såklart är lite småfel här och där!
(och återigen kommer inte makeupen till sin fulla rätt i kameran min)

nu börjar det!

Har ni känt doften av vår nu? det är ju helt jäkla underbart.Tog mej en dos av D-vitamin efter skolan och kände den där doften

det är ju kärlek

Bunkrat upp med blod- och jaffa apelsiner,då jag till min fasa insåg att jag inte hade några igår kväll när jag skulle krypa upp i soffan.Sådär annars kom jag på mej själv att längta efter en fika med min familj.Det är ju faktiskt guld(i skolan tyckte dom att "vi vanliga människor längtar efter en södern resa,inte en fika",haha)

Mars 14

Idag har vi haft övning för modereportage.Hade lite svårt att sitta still,men det är knäppt hur avslappnande jag tycker det är att bli sminkad av vissa personer! Så det fick mej lite lugnare,stackars min klasskompis(förutom det bra betyget hon får av mej då)Skulle ju helst ha velat sitta där hela skoldagen och bli målad på.Tyvärr fick jag ta och irritera mej på att få till en perfekt mun.För herregud,nu är det endast fyra veckor kvar av utbildningen! Helt jäkla galet! visste väl att det skulle gå fort,men inte såhär fort.

le så blir allt en fröjd

Luften for ur mej när jag väl kom hem.Tröttis.Och sådär helt plötsligt så har det gått en helg igen! Dagen på Åhlens gick hur fort som helst,var trevligt att träffa glada människor men annars så gjorde vi inte så mycket.En annan som jobbade där var en himla sprallig och glad 40 åring som tyckte det var sååå kul att få träffa oss,haha! gillar.Sen tog det en jäkla tid att ta sig hem igen,då det alltid ska vara någo problem när man bor i en sån här stad,bah.nåväl,nu vill jag ha min apelsin-turkisk yoghurt skål och krypa upp i soffan framför tven.
hoppas er helg vart bra!

party och dans ja

(ni vet vad jag vill)

!

håhå,efter att sett Eric Saade blir jag så sugen på att klippa killar igen och få rufsa vax i deras hår.

like

Hemmakväll igen med ett glas rött och ost framför Melodifestivalen.För imorgon ska jag och en klasskompis på praktik till Åhlens City för Lumene!

haha akta

Har övat lite(har alltid läxa att öva på det vi gjort under veckan).Här blev det en himla fin kombination av Melodifestival och modellering inför svartvitt foto,haha.Lösögonfransarna skippade jag dock,och skimret försvinner på bild.Men rougen ska iaf vara stark,och modelleringen också.
Nu bjuder jag på dessa bilder! Så ni lite förstår poängen med modellering,man ser det litegrann iallafall fast det inte är svartvit bild.
(ignorera dom ilsket röda prickarna tack)

andra helgen i rad här

Ännu en härlig dag!Förutom att jag blir lite irriterad på alla människor till sist.Tog bussen till Kista Gallerian här i närheten och strosade runt.Att fika är lika dyrt som hemma,så nu vet jag att jag inte ska klaga mera.Och jag skulle nog kunnat suttit ute på trappan hemma på ön,helst av allt.Men det var fint endå,solen sken ju,och då blir jag på bra humör! Och det går inte att komma ifrån att det är lite speciellt att vara ledig på lördagar!

vitamin kickar


hittar känslan


guld

Gillar lediga lördags morgnar.

midnight

Det börjar bli natt och Casandra sitter här och blir festsugen,ännu en fredag.Festa med mina älskade vänner.Snart

elfte i tredje

morgonen

förmiddagen


eftermiddagen

kvällen

njutning

kvällen

friday I´m in love

Åh ja,det var en härlig dag! Skrattat en heldel i skolan,inte annat man kan göra när vi hade presentation av grupparbetena och man blir demad 90 tals sminkningar,haha oh my liksom!(vad tänkte man där).Solen sken när vi slutade och jag unnade med en fredags fika.Och gick en vända för att köpa fjädrar.Sen satt jag med tallriken i famnen och återigen åt min favorit just nu,paj,till middag med nya numret av Topphälsa i handen.
duktigt feeint alltså!
nu måste jag verkligen göra skolarbete igen,eller så int

det där

äääeh,vad jag ogillar att vakna upp på morgonen direkt från en dröm.Det ger såna olustiga känslor.Istället för att man får vakna med en klar blick och vara nyfiken och glad för dagen. Då är man alltså väldigt tvungen att mota bort dom där olustiga känslorna som lämnats kvar.
Imorgon är det fredag och då finns det ingen orsak att inte vara glad!
Godnatt på er

tionde

Idag hade vi övning inför musikvideo.Vi skulle ta med en bild,och sedan diskutera med "uppdragsgivaren" om hur dom ville ha sminket utan att få se bilden den andra tagit med sig.Kul övning,men jäkla svårt när man egentligen inte har en aniing om hur makeupen ser ut! Man kunde ju varit helt ute och cyklat.Men det var en makeup på Lady gaga.Och inte kan jag väl säga att den blev riktigt korrekt heller,haha.Men liknande såklart! Sen gjorde jag en sminkning efter min modells önskemål.

det är du som gör det själv

Jo,fick fara på en hårvisning som Sexy Hair höll i på nattklubben Pure igår kväll.(det stod 27 års åldersgräns och vårdad klädsel,vilken jäkla tur att det var en tisdag säger jag!).Det var två från klassen som satt hårmodeller så det var ju himla schysst att vi fick komma bara därför! Och gud ja,vad dom två killarna från LA var inspirerande! Klippningarna gjorde dom ju en show av såklart,men det var när dom snackade emellan som var jäkla bra.Filmade ett klipp men fick tyvärr inte in det hit(jag förstår ju mej inte på den där jäkla telefonen).Det klippet ska jag banne mej se på varje gång det börjar kännas vardagligt och tråkigt på jobb! lät som en predikan,men han hade rätt.

today

Fullt upp med skolgrejer att göra idag också.Dagens lektion var övning inför Melodifestivalen.Man inser inte hur tusans mycket man måste ta i för att sminket inte ska försvinna i ljuset! Typ dubbelt upp än det jag gjorde skulle vara mera korrekt.
Har lagt endel skimmer också,som man tydligen knappt ser.Man lär sig nya intressanta saker varje dag alltså

waaouw

Trött tjej efter hårvisningen med champagne och smörgås.höh.Duuktigt inspirerad vart jag,dom lyckades helt enkelt! nu bums i säng,vi hörs mer

try!

Godaste och mest snabblagade middagen just nu är,stekt kyckling som får koka ihop med creme fraiche tomat&basilika och kokt broccoli till det! är yummi och tar bara några få minuter vettni

vi är värda allt

Internationella Kvinnodagen och jag har firat mej själv med en promenad i solen,en choklad bit och ikväll far jag och ser på en hårvisning!

8

Idag har vi sminkat på äldre modell.Och det var då tusan inga lätt med alla linjer och hud! Min modell var en sjuttio årig tant som är kompis med min mormor, himla gullig var hon! Rätt intressant när hon inte alls hade ögonbryn och man fick måla dit dom på frihand(och då också försöka få det att se någorlunda naturligt ut)

ny vecka att leka med

Idag har vi gjort 15 minuters makeuper.Alltså övning inför tv.Rätt kul att veta att man kan lyckas få till en helhet på den korta tiden! och nu borde jag rita på mina fantasi ideér och en arbetsbeskrivning till dom.Inte jätte lockande då det bara är på papper,och inte i verkligheten jag gör dom.Men på fantasiveckan,då!
(nu hakade min hjärna upp sig på ordet,tillvägagångssätt och hur man ska gå till väga.Vad tusan är det för jäkla koko ord!)

det var läge att stå stilla

Tror jag höll i det dyraste jag någonsin hållit i idag! Någon slags super kamera som kostar multum! Man måste ju vara lika varsam som med en bebis

true

Inser lite nu och då,hur olika vi människor är till utseendet.När man jobbar som frisör märker man hur många olika öron det finns.När man jobbar som makeupartist märker man hur många olika ögon det finns.Eftersom vi alla ser olika ut,så finns det ingenting som är normalt.Alltså är hur man än ser ut Okej! fin insikt

photoshoot

Har spenderat hela dagen med en kompis på en fotografering.Hon skulle dit och fotas och sminka lite,så jag hängde på.Är intressant och bra att se hur det verkligen går till,och så fick jag hjälpa till lite med hår och dylikt!
Och det var riktigt trevliga människor så vi har haft kul! (Dock är det ju en aniing tröttsamt att man mest gör ingenting förutom kollar på under plåtningen,men så är denna bransch)

drömmer

åh.Vill ha och vill ha,kan jag inte få vinkvällar,balkongfest,picnick,drickning på filtar på gräsmattan,grillkväll,gårdsfest,skratt i goda vänners lag.Allt vill jag ha.

tonight I`m lovin' you

ooch nu kommer festsuget.Man märker när det gått för lång tid sen man var in i dimman sist



true love or what

Jag måste då bara säga att jag älskar mina vänner.Dom slutar aldrig underhålla mej! haha (och ibland chockera hjärtat mitt,men jag lär mej att inte vara så känslig,haha)

I like

Viilken fin lördag jag haft,för mej själv! Skulle hängt med en klasskompis som tyvärr fick förhinder.Men vad gjorde det när jag kunde gå och strosa i centrumet här.Shoppat lite ju,för första gången här måste jag tillägga.Fick användning av det där coffee cardet också.Och så blir man på så bra humör av vädret! nu måste jag surfa och uppdatera mej,haha

ni sa lördag va

Wieee.Har ett väl fungerande internet igen! Det njuter jag av med en maffig kycklingpaj och rödvin,mm-mm

09.36

Morgonstund i solen.
Följde till pendeltåget och då fick jag en riktigt härlig promenad så här på lördagsmorgonen.Vår känslor i luften,och då börjar jag alltid längta till Åland! fan så fint

triss

i skolan

gaaah

Är så jävla irriterad på tekniken!! Samtidigt som jag inser hur jäkla beroende jag är av internet.Väldigt stark hatkärlek!

Jag återkommer så fort jag kan,men just nu går det trögt.Har haft ett helt bekymmer i det här sen i tisdags,och idag var ju pricken över i(i ett försök att få ta i ett trådlöst internet,betalade jag pengar för ett tusans coffee card på espresso house,och så kom jag inte in på nätet! Och nu har jag pengar där fast på kortet.Kan bara fika på det stället ett tag framöver så ni vet.)

Nu väntar jag iallafall på sovsällskap i form av Malin som gör en snabbvisit! Och försöker lugna nerverna mina,för tillfället.