Sista Januari!

Idag har vi gjort tecknade ögonbryn(och alltid fransmarkering).Det var pillgöra det.Strå för strå skulle det målas!

pic

Och här är jag, själv sminkad i en ihopsättning av dom momenten vi lärt oss under veckan.(dagsljus skulle göra att allt kommer till sin rätt,men nu blir det bara den!) Stört ovant att ha heltäckande bas(inget jag stormtrivs i heller),och lite lurigt och klurigt allting! Nå, imorgon en massa nya moment igen( och mest av allt skulle man bara vilja öva arslet av sig för att lära sig allt)

born on a sundrenched beach

Smoothiesarna från Naked juice bar är heelt underbara för mina smaklökar!
Testa om ni råkar vara förbi tex.Cityterminalen!
yummi

testing

ÄÄlskar min stora säng här hemma,och mitt gosiga varma täcke! Hela dagen har gått åt att sminka(tack Sarah!),bra bra övning och fått läxan gjord.Lite frustration men gick väll heelt ok.Båtresan igår var inge rolig när man köar i 50 minuter för att få mat och sen måste stressa för att få veckoläxan inskickad.Nu har jag det fint iallafall! och imorgon är det tillbaks till Stockholm(:
Hoppas ni har en riktigt fin lördag kväll!

torsdag 27

En massa saker snurrar runt i huvudet,det är inte en grej utan femtio.Gör si och gör så,en skugga här och en i just precis den formen.Men banne mej,jag ska få in det! nu har det ju bara gått fyra dagar,vilket man väl måste påminna sig själv om! Imorgon tar jag faktiskt båten hem för att hämta mera grejer,fick inte med mej mycket förra helgen och måste passa på nu,för sen vet jag inte när det finns tid! Mycket pågång som sagt.
Nå sådär annars har jag det helt bra här, i mitt krypin,försöker bo in mej och får ge allt lite tid innan man kommit in i någon slags rutin med allting(:
Godnatt på er

Intresserad?

Förresten,vet ni någon som bor i Stockholm som har tid och lust att sitta modell en förmiddag,så hör av er till mej! Är tacksam för alla som vill bli sminkad,för jag är i stort behov av folk! Ju mer folk,desto mera övning för mej!

Då var vi igång då,på riktigt på riktigt

Hej hörrni! Det blev så fullt upp så jag har inte alls haft tid! Var som sagt första skoladagen igår,fast det känns som om jag gått en vecka redan! Allt på en gång.Det här kommer bli tufft och intensivt,men då är det också väldigt seriöst,vilket ju det ska vara! Blir nog säkert bra ju mer man kommer in i det,var heelt slut igår alltså! och väldigt mycket läxor och saker att ordna.Idag hann jag iaf laga egna köttbullar,fin fint.Börjar få ett litet lager på mat nu,så jag slipper springa i matbutiken alla dagar.Det räcker med att jag måste släpa på min stora sminkväska varenda en dag fram och tillbaks till skolan,och det kan jag säga är en plåga bland alla stressade människor på centralstationen,och upp och ner för alla trappor! Men jag vet att jag har det framför mej nu i fem dagar per vecka i elva veckor.Men det är bara att bita ihop och bära och dra det!
Nu ska jag i säng för är ikväll också väldans trött!
Nattii

Sååja

Kom fram till Sollentuna igår kväll,efter lite om och men! Var inte så lätt med alla trappor och rulltrappor,av och på och alla tusans kryssningsresenärer.Och en buss som tydligen bara går en gång i timmen här i området.Nå fick lite förnödenheter handlat och så var det att plocka upp sakerna,dom ynka få jag har med mej(hur kunde väskan väga ton).Ganska konstig känsla det här! Dock tror jag nog jag kommer trivas i det här krypinet(bara man får upp värmen i källarväggarna,inte okej när man måste ta till armhävningar för att få kroppen varmare)! Vill egentligen bara att det blir imorgon så mitt äventyr får börja! då faller allt mer på plats och man kommer igång,snart snart:D
nu måste jag se om jag kan få reda på lite om soporna och frys möjligheter osv,godkväll på er!

Natti

Åh,glad att jag upptäckte Skavlan i höstas! Nu är det sängen,tar båten kvart i tio imorgon till Stockholm!

It's time

Nuu närmar det sig med stormsteg! Väskorna står i hallen,tunga,och blir jobbiga att släpa på imorgon.Men man har ju fixat det förr! Känns rätt konstigt just nu,eller inte helt förtåeligt,fortfarande,men har egentligen bara gått och väntat på det här nu! Så ikväll är det återigen mys framför tven med mamma(:
Hoppas ni har en fin kväll alla!

nu drar tankarna iväg igen

Jag borde tusan lära mej italienska,fara en sväng dit.Jag vill dricka kaffe i solen och traska runt på små gator och se på miljön,äta pasta,salami och proiscutto,se på folk och drick vin.
Och ärligt talat så har jag ju egentligen iingen aning om Italien är så underbart som jag målat upp i huvudet mitt.
Men gud så jag tror på det när jag hör Eros Ramazzotti



snow white

Nu har man kommit till den tidsperioden då hyn har tagit färgen av det vitaste vita.Men det funkar väl att ha det med.
Ikväll är det packning som gäller,på riktigt nu alltså!

I need

Hade tänkt inleda fastlagsbulle säsongen,alldeles för tidigt ja.Men vi ville passa på och lyxa till det lite nu innan jag far(alltid finns det ursäkter),men nu fanns det inga vettiga så jag äter väl dom när man ska äta dom egentligen då.Att lyxa till vardagen tycker jag man behöver,det gör allt mycket trevligare! Alla har olika vis att göra det.Jag älskar att fika "i andra miljöer".Att få sätta sig ner på ett mysigt ställe någonstans i världen och fika och äta och se på folk.Det är lyxigt och njutning för mej det!

!

haha så underbart,en finlandssvensk och en ålänning i Norge och lagar mat! Mat så in i Norden hette programmet

Dom vet vad dom snackar om

Jag kom på att jag ska sluta tycka att jag är så jäkla förvirrad över framtiden.För egentligen så har jag ju redan en bra grund,något i ryggen.Jag har två yrkesutbildningar och har kommit på inom vilken bransch jag vill jobba.Sen är det där "någonting" inom den branschen som jag inte vet vad är.Vad jag vill.Men,jag måste se till det jag har nu istället för det jag inte har.Det är ju något iallafall. Och sakerna faller nog på plats och man inser mer,bara man fortsätter på den här vägen.

Det är inte lätt att välja väg,att veta vad man egentligen vill.Det finns så ofantligt många möjligheter.Så man ska bara fortsätta kämpa och fortsätta leta.Så hittar man nog svarena tillslut.Ge inte upp helt enkelt.
Dom har rätt dom äldre som säger att dom inte skulle vilja vara i 20 års åldern igen,"för man var så förvirrad".

pjuh

Bodycombat är ju nog superbra träning det! Och jäkligt kul också!(ännu bättre när man har pulsklockan!)
Sista låten är en 8 minuters där man står och slår axelslag! hoho. Jag förväntar mej alltså träningsvärk imorgon
Bodycombat

Det


FEINT

Inte så pjåkigt liv det där inte.Och LA skulle väl vara rätt nice,för en kortare tid
Jennie Hammar,Stockholm Los Angeles

Mäktigt

Läser om karteller och maffior och dylikt,då hela den där boken jag läser handlar om det.Man blir ju nyfiken att söka upp mer så man kanske kunde förstå allt ännu bättre.Men boken är då bra underlag att först ha läst märker jag!Endå är det ju så vääldigt stort och mycket,maffigt "ämne", så jag har svårt att hänga med.Dock väldigt intressant! Nej,jag ska underlätta för min lilla hjärna och ägna mej åt saker som är lättare att ta in nu(gossip girl såklart)

Väpnande revolutionära styrkor i Colombia

2 där,fyra till,och så tre av bara farten

Alltså,hur lätt är det inte att förbruka dagarnas timmar.Vips säger det bara

Måndag 17

Idag var det igen lite fika time,och så har jag letat fram kappsäcken! Och sååklart så ska något krångla,den jäkeln har på någo vis fastnat,låset ville inte upp och inte hade vi något lösenord heller.(inte tänkte jag sitta och snurra siffror hela kvällen).Så det blev skruvmejseln det,och nu får jag ta med mej den i handväskan när jag far iväg så jag får upp väskan när jag kommer fram! haha(den där mejsel är väl ett bra vapen att ha med sig i storstaden också i och för sig).Lagat musli som jag ska ha med har jag också gjort,enkelt och gott!
Godkväll på er!

Söndag 16

Söndag om en vecka vaknar jag upp på ett främmande ställe.Spännande va,men en ganska olustig känsla sådär i början.Innan man blir mer bekant med allting.Men guudars så kul allt ska bli endå!
nuu längtar jag mest till kvällen och mys framför Solsidan med en skål grädde och mascarpone med hallon! Kvalitetstid,viktigt att ta vara på!

det kom till mej

Inspirationen bara flödar.Helt plötsligt.Helt galet.Vill att skolan börjar nuu!
Den här veckan har mitt fulla tillstånd att gå snabbt!

true

"Oxytocin är ett hormon och en signalsubstans som sätter fart i kroppen vid vänlig fysisk beröring,det styr en rad livsviktiga funktioner och är därmed avgörande för vår överlevnad".

Närhet är livsviktigt helt enkelt,och därför borde alla få det

vinterblommor


Lördag 15

Åh så pigg och glad man blir av frisk luft och solsken,och fika sällskap såklart!

som om allt sover

Fick en konstig känsla av Mariehamn ikväll.Eller egentligen ingen känsla alls.Själlös snarare

Blow

Kvällen har spenderats med Johnny Depp film och grönsaker med dipp(inget trevligt att vara nyttig endå ikväll) i Västernäs!Fortsatte på det där samma temat som jag påbörjat.Sisådär film,men det var ju Johnny som var grejen endå

svårt

Påbörjad läsning,så kanske jag börjar förstå något.Dock är det en hemsk verklighet!

teenage life

Tar en svängom i det förflutna igen,på gott och ont som vanligt













låt oss ha hopp

Jag och doktorn fick kompromissa.Så blev vi båda lite nöjda.Hoppas nu på att detta hjälper,och förövrigt så hoppas jag ju på att det ska försvinna helt när jag blir äldre,som det nu gör för vissa.Att leva med atopisk eksem,är inte så trevligt det inte!

okej dåh

Alltså,är det inte gräsklippning så är det snöskottning.Evighets göra när det återigen snöar! Men okej,inte så illa när det gick 310 kcal på den tiden! (älskar min pulsklocka,den är ju ett så himla bra hjälpmedel!)
Nu ska jag bege mej till doktorn och se vad hon säger om mina händer

klia inte

Men nu får jag ju så in i helskotas i nerverna på varför min hy inte bara kan ta och bete sig!! ork inte meer

every day

Jaa,lite mera aktivitet idag.Dock är ju faktiskt den här ön ordentligt i ide nu! tydligt det. Ooch då är det helt okej att göra det samma.Köpte sushi till middag från Sushibussen,och gudars så fräscht och gott det var! Rekommenderar starkt för den som hittar förbi där att köpa en låda! Sen har jag diskuterat hit och dit och kommit fram till att bara leva med i allting,släppa tankarna om längre fram,man gör bäst så! Nu är det dags att äta igen,får supergoda stekpannebröd,yummi yum! (ni ska inte få höra om min dagliga kost hela tiden,promise,men det här var bara för gott för att inte tala om)

en soft stund

Okej,det verkar lite som min favorit plats varit min svarta soffa dom senaste dagarna.Dock inget fel med det egentligen! Men bra att ta och sysselsätta sig med något sådär en dag iallafall,så imorgon får bli lite mera action.Omväxling förnöjer eller? Blev nog en liten period efter att någon spräckte den här "jullovs bubblan",alla var hemma och allt var så bra som det brukar vara då.Och nuu,är det tillbaks till annat,i väntan på äventyret som väntar runt hörnet! Så det är nog okej att jag sitter här just nu

Saltis

Ååh så bra Solsidan är! Kör igenom hela första säsongen och blir bara och längta till söndag då dom nya avsnitten kommer! klockren ju

vad i..

Alltså,det är tusan inte okej att man får nya tänder när man är 21 år gammal! Kanske två tillochmed,bara den ena som gett sig till känna ännu genom att börja värka.Trodde jag klarat mej från sånt här,känns ju som att jag är fem igen! Jag gillar det faktiskt iinte! hoho

true

"Älska dej själv.Du är värd det bästa och lite till"

I wish

Den här filmen kikar jag på när jag vill drömma mej bort.Fransk vingård,miljön,allt.Så. jäkla. fint








ser förjäkla bra ut detdär

Se på dom vykorten,detdär livet,hon.Jag är inte alls avundsjuk,iinte alls nej.
Sofis Snapshots

endel av ditt hjärta

Man blir ju så glad när man får julklapp i brevlådan,en fin sådan skickad från Norge!

-

Förkyld och stockad i huvudet.Jag gillar inte det här

8 januari chill

Lördagskvällen har spenderats på golvet med Monopol spelande,prat och chips.Så lite som det behövs för att göra en fin kväll!Sen måste jag nästans kasta ut mina besökare för att det där bara fortsätter i evigheter,och ingen skulle ge upp,i sann spel anda! en vinnare tillsist och så var det att fort säga hejdå så det inte skulle bli så känslosamt.Hejdån är aldrig roliga,speciellt inte när man vet att det är länge tills man får ses igen.That´s life
Nu ska jag banne mej sova

drömmer

Kikat på resor,inte skulle jag ju ha något emot att ligga på stranden med en pina colada i handen,läsa böcker och lapa sol heller

Man säger nej,när man vill jo,och i slutändan vill nej

Ibland måste man bygga upp murar för att skydda sig själv.Bara för att man i slutändan vet att det är det bästa för en.Man måste alltid se till sitt eget bästa först,göra det valet som blir bäst för en.Men det är jäkligt svårt att stå emot en känsla,att hindra sig själv när man just då bara vill skita i alla "nej,och gör inte så" ,som man satt upp tidigare för att skydda sig själv.Och ibland trillar man dit endå, för att den där muren var för svag och föll.Men då vet jag att man måste bygga en ännu starkare mur,som håller till nästa gång.
Men man ska inte bygga dom mot alla,utan bara för den enda,dom som man vet att i slutändan är dålig för en.Sätta stopp,när man vet att det inte kommer något gott utav det som håller i längden.
Man är skyldig sig själv att ta hand om sig på bästa sätt,se till att man mår bra.Kom ihåg det

Jan. 7. 2011

Jo sini! Nog ordnades känslan av en fredagskväll alltid! Efter att spelat vänd tia med lite egna alkoholregler så blev det mycket skratt! Sen tog jag min kraxande röst,som lät som om jag skrikit för mycket på dansgolvet/eller druckit för mycket whiskey,tyvärr så var inte fallet något av det alls,och for till archen.Första gången jag befann mej på det där hotellet på en "vanlig" fredags utekväll också,och jag blev förvånad hur mycket folk endå var ute helgen efter nyår! Kul,och trevligt hade jag! :) Aalltid fint att prata vettni,har lite svårt att vara tyst ibland,vilket ju kanske inte hjälper en dålig röst,men jag tror på det att det nog sääkert blir bättre om man håller igång den,och pratar så mycket man bara kan,haha:D
Nu intar jag soffläge tills maten

sen sätter jag stopp

Har inte känts som att det är en fredag jag haft att göra med idag.Inte alls.Men jag tar flaskan med mej och far iväg och ordnar känslan av en fredagskväll! Vilket nog får bli den sista på ett bra tag med att hälla i sig så mycket av såna där drycker.
Hoppas alla är lite helg peppade!

äntligen

Hörrni,vi går mot ljusare tider nuu! Har ni märkt det? Det blir bara bättre alltså:D

why

Jag längtar efter resor och en massa annat.Men det känns som om jag inte har rätt att längta efter något alls.När jag ju mår bra och är allmänt nöjd med allt! Men kanske vi människor inte fixar ett "mellanläge",vi vill att det händer något
Inte för att jag längtar efter kaos eller liknande.ääeh

20.46

Trettondagskvällen spenderas framför tven med ett glas vin och ost!(återigen jaa)

blue

Hade ingen shoppinglust överhuvudtaget igår heller,och har väll satt mej själv med något slags köpförbud.Men det går ju tydligen inte att inte komma hem med något.Och måste väl köpa något vettigt för lite av mina julklappspengar,så jag blev med en ny mysig tröja och en ice swatch,som jag ju nog kollat in i flera månader! (så det var på tiden)

Sthlm

Har tagit en riktig helg dag idag,alla andra är ju också lediga så.Har försökt få lite gjort av allt det som blev frågetecken från igår.Insåg att jag då inte är en storstadsmänniska efter att trängts med allt folk på drottninggatan,får tusan bara i nerverna! (inte är det roligt att stå och äta heller)
Men då passar det bra att mitt lilla krypin ligger i ett lugnt villa område i Sollentuna istället! Det var riktigt mysigt med ett nyrenoverat litet litet badrum,kök med alla redskap,ett sovrum och ett "vardagsrum" med tv och dylikt! Bussen går utanför och det är gångavstånd till Sollentuna centrum!(wiee!) Tror det blir riktigt bra,fastän jag endå inte förstår att jag ska bo där ännu.Det är fortfarande en galen fantasi långt borta.
Sen skulle vi kolla upp var skolan låg.Men det är för det första inte så lätt om man inte har koll på adressen! Alltså,jag vet inte vaad som har hänt med mej den här hösten,förändrats har jag iaf banne mej gjort! För det skulle aldrig ha hänt att jag skulle varit såhär oplanerad förut! Jag tänkte fara med mina lakan och handdukar i ett papperspåse till Stockholm jag,och inte hade jag med mej en adress eller en aning om var skolan var,fast vi skulle gå dit.haha
nåväl,hittade något och blev trötta och slut tillsist efter allt gående,meen nu har jag en aning mera koll på saker och ting! :D
hoho

in the big city

Slut efter att trampat omkring hela dagen,i snöslask och bland en massa folk.Så det första jag gjorde var att sätta mej här och öppnade chips påsen,kan säga att det smakar riiktigt fiint!
Godnatt på er,mer info imorgon

80s

gamla goda då

kan någon få mej att förstå

Alltså,det finns inte i min verklighet att jag ska flytta och börja skola om två och en halv vecka! Helt galet!
Kanske det blir lite mera förståeligt efter imorgon då jag far till Stockholm och kollar på lägenheten och dylikt!
wää

rättelse

Jag tar tillbaks ordet aldrig i förra inlägget.Menar egentligen att man inte alltid kan göra det.

question

Man ska aldrig sitta och tro att man vet vad någon annan tänker och tycker.Hur sant man än tror det är,så visar det sig ofta att man bara antar saker.Tror man måste bli bättre på att fråga ärligt.Fast, man ska väl inte prata för mycket heller

håll hårt i

Efter lite snack sådär vänner emellan,kom vi fram till att det är läge att göra en budget om vi inte ska bli ruinerade den här våren! shit ja.Så nu ska jag ta tag i pennan och göra en av mina favorit sysslor,skriva listor! haha,ja.

ny start

Jah,då var träningen igång,får köra för fullt i tre veckor.Sen vette tusan hur det ska gå när jag sitter själv i en liten lägenhet och vintern håller på som bäst!

Året som gick

Mitt 2010!


Januari
Firade in det nya året som brunett i Oslo med min nyfunna vän som tog mej under sina vingar så jag slapp sitta själv på nyåret.Tyckte månaden var bara kall och snöig och trodde aldrig den skulle ta slut
Februari
Var på födelsedagsmiddag,tyckte fortfarande att det var kallt,hade vinkväll,var ut med jobb brudsen och påbörjade processen att bli ljusare håret
Mars
Mamma och mommi kom på besök och vi hade en härlig helg,var ut med brudsen igen och hade dille på päron med vaniljkesella
April
Jobbade in tid,så for jag hem på "påsklov",träffade vänner och åt gott
Maj
Kände våren komma,berättade att jag skulle lämna Oslo,hade "hejdå fest",sov i Stines nya lägenhet,åt fin hejdå middag med mina sambosar,sa hejdå till jobbet för gott,kom hem till ön och försökte anpassa mej till det,balkonghängde i solen,födelsedagskalas
Juni
Studentfest för brorsan,började jobba,korplagfest,umgås med alla vänner,sitta ute i solen och läsa bok,Midsommar på Föglö
Juli
Balkong häng och vattenpipa,mera läsning i solen efter långa jobbdagar,födelsedagskalas,Hoffmaestro,after work,fester och häng
Augusti
Min 21 födelsedag,soliga frukostar på verandan,Paf Open,sista korp fotbollen,sista festerna för sommaren
September
Påbörjar träningen efter sommaren,jobbar sista dagarna,hemmakvällar,Skördemarknaden och åt kondisbuffé,många promenader,till Åbo till mommi och moffa
Oktober
Ledig väldigt mycket,många hemmakvällar i soffan med ett glas vin och ost, till Oslo och hälsa på,mer träning,
fikor och snack
November
Umgicks en heel massa och fikade överallt,trevlig Halloween,födelsedagskalas med bastu,långa frukostar med tända ljus,till Åbo igen
December
Mycket fint umgänge,började jobba för en månad,fester,massa skratt och galna saker,fin Julafton och Nyårsafton
(det var tusan bra att få gå igenom hela så man verkligen påminner sig själv!(: men tog en jäkla evighet)

när man är där måste man se till att uppskatta det

Jag har ett välbefinnande över mej.Man kan kanske kalla det lycklig,eller allmänt nöjd med livet.Dom senaste månaderna har varit så bra! Bara sådär allmänt.Tror jag är i något slags mellanläge.Bara är och mår bra.Har varit så mycket fina ögonblick som gör mej glad.Och alltihop tillsammans med att det inte är särskilt mycket som stör i detdär gör att man blir lycklig.
Dock har jag lite svårt att förhålla mej till det.Vet liksom inte riktigt hur jag ska hantera det.Men tror inte jag ska tänka så mycket på det(men blir ju automatiskt så när jag får slut på saker att tänka på,alltså får det inte bli för tråkigt dethär mellanläget utan något måste hända ibland så jag kan tänka på det,hoho)
,utan bara vara och leva med i det och njuuta!

true

"Att njuta av det man har just nu"

Nyårsafton

Lite pics!
<3
Vi fick present av Tusse,och jag blev så glad,älskar glaskulor! Tack bästa<3

aftonen

Måste ärligt säga att det här var den bästa Nyårsaftonen hittills!
Den var grymt bra:)
Det lättaste kan ibland vara det mest lyckade,det krävdes helt enkelt inte så mycket igår.Mina finfina bästa vänner,god mat(vi lyckades!) och skratt och prat och fjanterier om vart annat,då mår man bra! Sen få stå sida vid sida och jubla in det nya året och se på fyrverkerierna!(jag var sanslöst lycklig i just det ögonblicket) Och så beblanda sig med alla andra glada människor och dra vidare på fest,tomteblossa lite,stå ute och frysa och slockna när det blev tidig första januari.
En helt suverän kväll helt enkelt(:
(och alla var så fina när dom klätt upp sig också,själv blev det lösvipporna på och hela köret)

RSS 2.0