att fånga

Tänkte på mina sinnesstämningar om kvällen,hur det blivit att "gå in i min egen värld",och dit glider jag in om kvällarna.Kom över en bra text om sinnesstämning nu!

"Alla som någon gång har försökt vet att det inte är lätt att fånga en sinnesstämning. Likt en motsträvig och hal ål slinker den lätt i väg och försvinner ur ens grepp. Ju mer man försöker, desto svårare är det och det verkar vara en omöjlig uppgift.
Sinnesstämningar är underliga och har alldeles speciella egenskaper.Funderar man på en särskild, som man tillfälligtvis är drabbad av, övergår den snart i en helt annan, utan att man inte riktigt vet hur det gick till. Sinnesstämningar finns alltid där men de byter ut varandra hela tiden. De är mycket beroende av situationen och det finns både positiva och negativa och dessutom sådana som närmast kan beskrivas som neutrala. Sinnesstämningar är nyckfulla och förväntar man sig att en särskild ska komma dyker den ibland inte alls upp, enbart på grund av förväntningarna. Ibland hade den inte alls planerat att komma, men dyker ändå upp på grund av de förväntningar man haft. Oftast när den inte är önskad.
Om man vill att en särskild sinnesstämning ska dyka upp enbart för att man ska få en ärlig chans att fånga den uteblir den oftast. Istället kommer en annan, som är mycket gäckande och ännu svårare att fånga."
(Hela texten:http://hem.passagen.se/indiapan/sinne.htm)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0